Ikke bare honning...

 

Mange af vores kunder sprørger os om vi har en "ganske almindelig" honning og til det må vi svare nej, da der ikke findes sådan en honning.

Honning er nemlig ikke bare honning. Det kan have forskellig farve, smag og konsistens alt efter hvor bigården står, hvornår på året man høster og i hvilke blomster bierne har været. Alle disse forskellige ting betyder at honningen bliver forskellig fra år til år.

Derfor har vi i fanerne ovenfor lavet en kort beskrivelse af alle de forskellige slags honning vi har.

 

Bigårdene

Vi har flere forskellige bigårde, den ene ligger i Struer by hvor bierne kan samle nektar fra de forskellige villahaver. I bunden af Kilen grænsende op til Klosterheden ligger en anden af vores bigårde her kan bierne samle nektar fra de omkringliggende marker og skoven. Dybt inde i Tinnet krat i et af Danmarks smukkeste naturområder har vi vores tredje bigård. Her kan bierne samle nektar fra de blomstrende enge og den uberørte skov.

 

Økologisk honning

Hvorfor har vi ikke økologisk honning i vores sortiment?

For at man kan garantere at honning er økologisk kræver det at samtlige blomster, træer og marker indenfor en radius af tre km er økologiske. Dette svarer til et areal på ca. 28 km². Så store økologiske arealer findes ikke i Danmark.

Dog er der ganske få steder ved havet mulighed for at lave økologisk dansk honning, da man placerer bierne tæt ved vandet og derved halverer arealet.